Кметът удари първия звънец в изцяло обновеното училище “Елин Пелин“

Автор: Plovdiv Now 1938
Кметът удари първия звънец в изцяло обновеното училище “Елин Пелин“

Кметът Костадин Димитров удари първия звънец в изцяло обновеното основно училище "Елин Пелин" в район Западен“. Той заяви, че е изключително доволен от новата материална база, като допълни, че в момента се обновяват още няколко училища през програми на МОН и Планът за възстановяване и устойчивост. Това е показател, че образованието е приоритет за община Пловдив, каза още кметът, и увери, че това ще продължи да е така и в бъдеще, предаде trafficnews.bg.

Димитров пожела на учениците да постигат високи резултати, да намерят нови приятелства и да сбъднат мечтите си. А на учителите и родители да им помагат и да бъдат вдъхновени.

„Страхотна база, изключително модерна. Няма ги старите акумулаторни печки. Невероятно е изпълнение то на настилки, санитарните възли. Учебният процес трябва да възви много гладко. С директорката обсъдихме и ремонт на дворното пространство, което трябва да се направи в бъдеще. Ни ние имаме стъпка напред и образованието ще бъде наш приоритет“, каза кметът.

Вълнението на малките първокласници от училище училище „Димитър Димов“ в район „Северен“ също е осезаемо . Това е техният голям ден – моментът, в който официално преминават от детската площадка към света на ученето. Изглежда всяко от тях е готово да изследва огромния свят на знанието, който ги очаква.

Месеци наред Ева трепетно очаква този ден. Тя за първи път ще прекрачи прага на училището си. С трепет в очите и раница на гърба, Ева се впуска в приключението да си ученик.

„Ще ми липсва детската градина, игрите по цял ден. Но съм готова за нови приключения. Искам да се науча да чета и пиша, искам да съм грамотна. Знам, че ще срещна много нови приятели и ще науча много неща“, каза Ева.

Основно училище „Димитър Димов“ е сред най-старите учебни заведения в квартала, с утвърдени традиции. 47 деца ще чуят за първи път училищния звънец и ще прекрачат прага на школото.

С много музика и усмивки бе даден старта на учебната година в Начално училище „Христо Ботев“. С добре дошли директорът на школото Милен Стайков посрещна малчуганите и техните родители. Разпределени в пет паралелки, 102 първокласника ще влязат в класните стаи. През 1918г. училище „Христо Ботев“ започва своята просветителска дейност. Това е и едно от най-старите начални училища в Пловдив. От 2024 година, след конкурс на МОН, начело застана с много хъс и амбиция за бъдещо модернизиране и развитие - Милен Стайков.

"Мили първокласници. Днес вие за първи път прекрачвате прага на училището и започва вашето пътешествие в света на знанието. Хванете здрава ръката на вашия учител. Той ще ви поведе по пътя на знанието и просветата", каза директорът.

Той пожела здраве и попътен вятър всички деца, както и на техните родители.

В ОУ “Райна Княгиня” стотици деца също прекрачиха училищния праг за първи път. Родители споделиха, че не крият вълнението си, но добавиха, че това е правилният път.

“Колкото и да е вълнуващо и дори мъчно на моменти, че се разделяме за по-дълго време, аз знам, че това е правилния път за изграждането на образован и достоен човек”, заяви Миглена Иванова, майка на 7-годишния Станимир.

Учебната година бе открита от д-р Мария Гайдарова- директор на учебното заведение. На място ме и кметът на район “Северен” Венцислава Любенова, която също поздрави децата по повод новото начало.

“Благодаря ви за грижите, които полагате за нашите деца. Скъпи ученици, продължавайте да мечтаете и бъдете много успешни! Много здраве на всички, успех и на добър час!”, заяви кметът на района.


 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина