Кметът провери “Модър - Царевец“, има забележки към ВиК

Автор: Plovdiv Now 5073
Кметът провери “Модър - Царевец“, има забележки към ВиК

Проверка на дейностите по пробива "Модър - Царевец" направи кметът Здравко Димитров. Той бе посрещнат от собственика на фирмата изпълнител Цанко Драгиев, който го запозна с напредъка на работата, извършвана най-вече от южната страна на пробива - по улица "Модър" и пресечката ѝ ул. "Колхида".

"Доволен съм, както винаги от темповете, с които се движат тези изпълнители. Виждам обаче, че фирмата, която изпълнява дейностите по проекта на ВиК, отново се бави. На обекта не видях нейни работници, а това спъва работата на "Драгиев и Ко", защото трябва да бъдат разкрити два 20 киловолтови кабела при връзката с ул. "Перуника", за да се подготви асфалтирането на локалното платно. Ако не беше забавянето на изпълнителите на ВиК проекта, този пробив вече щеше да е готов и пловдивчани да ползват модерното съоръжение", коментира кметът при инспекцията.

Той ще продължи отблизо да следи работата по пробива и изпълнението на дейностите от двете фирми, работещи паралелно на обекта.

Управителят на фирмата изпълнител Цанко Драгиев е категоричен, че до края на годината трасето ще бъде въведено в експлоатация. От южната страна на пробива строителните дейности са пред приключване, като вече са положени асфалтовите покрития по двете платна на "Модър" и по разширената ул. "Колхида". Остава да бъде асфалтирано локалното платно,
след което да се премине към работа в северната част на пробива.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина