Изпълнено с живот – пловдивчани вече се радват на новия облик на Гарнизонна фурна

Автор: Благовест Андонов 8056
Изпълнено с живот – пловдивчани вече се радват на новия облик на Гарнизонна фурна

От запустял терен с полуразрушени постройки и свърталище на клошари и наркомани до пространство за спорт и веселба. Това е трансформацията, която преживя терена под бившата Гарнизонна фурна.

Въпреки че новото парково пространство все още не е завършено, то вече е изпълнено с живот. Десетки деца се радват на площадките със съоръжения, а младежи тренират на спортните  уреди.

Теренът под бившето поделение вече има нова настилка, две детски площадки, три  тенис за маси, както и фитнес уреди. Сложено  е метална ограда, както и осветление и видеонаблюдение.

В момента от фирмата изпълнител работят по алеите в старата част на парка. Там също се подменя настилката, слагат се нови градински мебели, като под дърветата ще бъдат разположени и маси за шах. Изгражда се и поливна система.

Целият парк ще има ограда, а след завършването на настилките, ще се сложи и допълнителното озеленяване.

„Очакваме до септември месец паркът да е готов изцяло. След като се  завърши оградата, ще сложим и растителност по нея, като ще  затревим и засеем няколко хиляди храста. Откакто Община  Пловдив придоби имота от военните, нашият приоритет винаги  е било там да се изгради парково пространство,  защото това бе и желанието на хората в квартала”, каза кметът на район „Западен” Димитър Колев.

Цялата инвестиция в зоната е за малко над 1 млн. лева, които бяха осигурени от Общинския съвет.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина