И това се случи в Пловдив! Шофьор изпревари коли през тротоара

Автор: Plovdiv Now 5947
И това се случи в Пловдив! Шофьор изпревари коли през тротоара

Автор: Цветелина Чафадарова

Тротоарите в Пловдив стават пътни платна за избягване на трафика, сигнализира читател на TrafficNews. Случката се развива по време на пусната бариера на бул. „Пещерско шосе”, когато всички автомобили бързат да се престроят най-отпред  до бариерата, за да минат първи.

Разбира се, трафикът в такъв момент е изключително натоварен. Ето защо някои шофьори от своя страна решават, че могат спокойно да минат през тротоара и да завият надясно отново по него.

Вместо да заобиколят чакащите за направо коли и да завият по правилния начин надясно, за тях е по-удобно директно по тротоара. Освен че е неправилно спрямо правилата на движение, но и има предпоставка за ПТП. Редовно оттам минават пешеходци, но шофьорът на автомобила е уцелил  „правилния момент” за маневрата си.

Редовно по пътищата в Пловдив се случват безумни неща, защото шофьорите не се съобразяват с правилата, а мислят, че могат да ги „изхитрят”. Именно затова ставаме свидетели на толкова много инциденти в последно време. Важно е при шофиране да се носи отговорност и за останалите хора, а постъпка като тази е пример за нагло и безхаберно отношение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина