Хранително натравяне в Спортното в Пловдив, над 40 деца са засегнати

Автор: Plovdiv Now 11305
Хранително натравяне в Спортното в Пловдив, над 40 деца са засегнати

Десетки ученици на спортно училище "Васил Левски" в Пловдив са със стомашни проблеми и хранително натравяне. Случаят е поет от РЗИ и БАБХ-Пловдив. Над 40 е броят на деца, които снощи са се почувствали зле. При 12 от тях състоянието е било по-тежко и се е наложила хоспитализация.

Те са настанени в Инфекциозна клиника към УМБАЛ "Св. Георги". Приемът е започнал около 20:30 часа снощи и е продължил до около 00:30 часа днес. От болницата потвърждават, че става дума за хранително натравяне.

До този момент състоянието им е средно тежко със значителни подобрения. Учениците са между десет и шестнайсетгодишна възраст.  Екипите на университетската болница правят всичко необходимо за подобряване на състоянието им. 

Припомняме, че учебната година във „Васил Левски“ започва от 1-ви септември. Предполага се, че хранителното натравяне е тръгнало от ястие, предлагано в стола на училището. Към този момент обаче се изчаква становището на съвместните екипи на Регионална здравна инспекция и БАБХ. Те трябва да потвърдят първопричината за бума на стомашни проблеми сред възпитаниците на школото. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина