Хаос в училище в “Западен“: Възрастни хора се лутат по етажите, майки с бебета ги мъкнат на ръце

Автор: TrafficNews 7163
Хаос в училище в “Западен“: Възрастни хора се лутат по етажите, майки с бебета ги мъкнат на ръце

Изключително лоша организация е създадена за гласуване в ОУ „Васил Петлешков” в район „Западен”, увери се репортер на TrafficNews.bg. В школото са разкрити допълнителни секции, тъй като в него гласуват хората , които обичайно правят това в ОУ „Елин Пелин”. Заради ремонтните дейности в последното училище, всички секции са преместени във ОУ „Васил Петлешков”. Те са разкрити на втория и третия етаж, което създава редица трудности, особено на възрастните хора и майките колички, които няма на кого да оставят детето си.

Още на входа на училището, което няма изградени рампи за достъпна среда е сложена дървена врата, за да могат трудноподвижните и майките с колички да се качат по стълбите. Във фоайето на училището няма представител на РИК или друга институция, която да упътва хората. Единствено са сложени бележки между етажите на кой етаж кои секции са по адресни регистрации, но липсва единният списък с всички новоразкрити секции и хората трябва да обикалят по етажите, за да намерят мястото си за гласуване.

Това пък затруднява изключително много възрастните хора, особено трудноподвижните, а и майките с колички. Забелязваха се жени, които вървят по етажите с бебета в ръце, а възрастни хора с помощни средства също се опитваха да се катерят по етажите. На първия етаж е сложена малка бележка, на която пише, че трудноподивжни хора могат да гласуват в една от секциите на първия етаж, но тъй като липсва човек, който да обяснява как това може да случи много хора дори не обръщат внимание на надписа, тъй като няма ясни критерии, кои точно могат да гласуват във въпросната секция. Тези,които все пак са разбрали, че могат да упражнят правото си на глас в нея, биват допълвани в избирателния списък, но трябва да изготвят и подпишат декларации, че няма да гласуват на друго място. Логично,  заради хаоса по коридорите на училището започнаха да се трупат опашки, макар избирателната активност във въпросните секции да не е особено висока.

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина