Фирмата, която ремонтира бул. “Хаджи Димитър“, взима и ул. “Царевец“

Автор: Plovdiv Now 6403
Фирмата, която ремонтира бул. “Хаджи Димитър“, взима и ул. “Царевец“

Строителите, които в момента извършва ремонта на бул. „Хаджи Димитър”, ще извърши и реконструкцията на ул. „Царевец”. Консорциумът между „София асфалт” и „Вейл конструкции” е класиран на първо място от комисията, назначена от зам.-кмета Георги Титюков с внушителните  99,96 точки от възможни 100. На второ място е класирана компанията „Запрянови – 03”  със 70 точки.  Двете ценови оферти са били идентични 4,140 млн. лева, но техническото предложение на консорциума е било много  по-високо, информира trafficnews.bg.

Останалите три фирми - Парсек груп” , консорциум с водещ партньор „Европейски пътища” и  „Ай Ди Ел” са били отстранени. Ако няма жалби договорът с фирмата може да бъде сключен до края на годината и в началото на 2023-а да започнат.  

Вариантите за ремонта са два, като кой ще бъде избран, зависи от проекта на ВиК за Южния обходен колектор за над 80 млн. лева. В него  е заложена смяната на колектора по ул. „Царевец” в последния етап – след две години.  От ВиК в момента проучват възможността да се смени линейния график и „Царевец” да бъде сложена за пролетта. Ако това се случи след смяната на тръбите,  избраната фирма може директно да започне пътното легло след ВиК.

При невъзможност, то ще се започне първо с новото платно, което ще бъде разширението на улицата и почти всички имоти вече са отчуждени.

Проектът е за ремонт и разширяване на ул. „Царевец” от „Хаджи Димитър” до бул. „Свобода”. Предвижда се нова пътна настилка, тротоари и осветление.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина