Фестивал на пешеходеца провеждат за първи път в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 10328
Фестивал на пешеходеца провеждат за първи път в Пловдив

Първият Национален фестивал на пешеходеца ще се проведе на 19 май в Пловдив. Той е организиран от Медицински университет.

В събитието са поканени да участват активно студенти и преподаватели на МУ-Пловдив и университетите в града, деца и учители от детските градини и училищата,  граждани и гости.

През 2017 година Академичен танцов ансамбъл „Медик“ към МУ-Пловдив взе участие в 48-ия Двудневен фестивал на пешеходците в белгийски град Бланкенберге. По време на своето гостуване в Белгия, МУ-Пловдив получи предложение от организационния комитет на събитието да организира подобен фестивал в Пловдив.

Идеята е била прегърната с огромно удоволствие и ентусиазъм за иницииране на подобен форум с подкрепата на Община Пловдив. Събитието е подкрепено и от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Университет по хранителни технологии. Сред инициаторите са Българското посолство в Кралство Белгия и Община Бланкенберге.

Събитието ще се проведе на 19 май от 9 до 12,30 часа. Пешеходните маршрути ще са в два лъча. Първият е пълна обиколка на Гребната база с дължина около 5 километра, а вторият лъч е съкратен маршрут през моста над Гребната база с дължина 2,8 километра.

Пунктовете за регистрация ще се намират до трибуните на базата, а регистрацията ще се осъществи между 9 и 10 часа на 19 май. От 10 часа е откриването на Първия Национален фестивал на пешеходеца.  Между 10,30 и 12 часа ще се проведе пешеходна обиколка на Гребна база по Маршрут 1 и Маршрут 2.

От 12 часа е закриващата церемония с томбола, награди и участието на Академичен

танцов ансамбъл „Медик“ и Хор за народни песни „Веселие“ към МУ-Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина