Емблематични картини на Владимир Димитров-Майстора ще плават върху Гребната база тази вечер

Автор: Plovdiv Now 18143
Емблематични картини на Владимир Димитров-Майстора ще плават върху Гребната база тази вечер

Фрагменти от емблематичната картина на Владимир Димитров-Майстора „Девойка със слънчогледи“ ще плават в Гребната база по време на събитието „Плаващите картини на Майстора“ тази вечер от 21.30 ч.Изображението на девойката е с площ 9 на 14 метра. Още 24 гигантски слънчогледа, някои от които с размер 6 на 7 метра, ще допълнят необикновената инсталация, 

На фона на автентична българска музика, картини на Майстора ще бъдат изобразени на мащабен воден екран на Гребната база чрез съвременни технологични средства (лазери и диодни видео-стени). Танцов театър на брега на Гребния канал ще пресъздава елементи от българския бит и култура, представяйки традиционни ритуали като замесване на Богородичен хляб.

Режисьор на проекта е Лозен Йорданов. Проектът е част програмата на Пловдив - Европейска столица на културата.

Спектакълът с изобразително изкуство, музика, танц и много мултимедия ще се случи върху близо 5 декара площ от водната повърхност на Гребната база. За направата на платната е използвана 4,5 км свързваща лента, както и 120 литра боя.

Проектът е партньорство на Община Кюстендил с Галерия „Владимир Димитров – Майстора”, Общински театър Кюстендил, Регионален исторически музей Кюстендил, Институт по земеделие Кюстендил, местни читалища, неправителствени организации, професионални гимназии.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина