Единственият общински многоетажен паркинг в Пловдив е завършен – очаква първите коли

Автор: Благовест Андонов 16057
Единственият общински многоетажен паркинг в Пловдив е завършен – очаква първите коли

Първият многоетажен общински паркинг в Пловдив вече е напълно завършен, като вече е с Акт 16 и даден на разпореждане на ОП „Паркиране и репатриране”. Очаква се съвсем скоро той да приеме и първите коли. Само от район „Западен” към общинското предприятие са препратени 20 заявления за месечен абонамент.

Цената, на която ще се отдават местата в многоетажния паркинг е 50 лева на месец. Ако се стигне към момент, при който желаещите за ползване са повече от местата, вероятно ще се проведе класиране по различни критерий. Това обаче ще стане ясно на по следващ етап.

Многоетажният паркинг няма да има служители, като абсолютно всичко ще бъде с автоматизирана система. В него ще има 60 камери, като при авария или възникнала нужда, ще идва мобилен екип, който да решава проблемите. Ползвателите на паркоместата пък ще могат да плащат през постерминал на място, без да ходят до общинските сгради.

За разпореждане на районната администрация остават трите помещения на партерното ниво. Те са с площ межди 300 и 400 кв.м, като е предвидено заведение и два магазина.

Паркингът бе построен за  2,611 млн. лева без ДДС. В сумата се включва направата на проект на инженеринг и строителството на съоръжението, което е за 151 автомобила. В заданието е заложено, че при интерес от страна на пловдивчани към съоръжението, то може да се разшири с още два етажа.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина