Движението е здраве, каузата - живот! В Пловдив стартира четвъртия благотворителен крос „Спри рака“

Автор: Plovdiv Now 6139
Движението е здраве, каузата - живот! В Пловдив стартира четвъртия благотворителен  крос „Спри рака“

Четвърти благотворителен крос „Спри рака!“ ще се състои на 28.09.2019 год. - събота, на Гребна база, Пловдив. По програма от 10:00 до 10.45 ч. е предвидено време за регистрация за кроса, благотворителен базар и увеселителна програма.

В 10.45 ч. започва „Код червено“- флашмоб. Тези от вас, които са с червени тениски могат да се включат в изобразяването на капката от логото на "Спри рака". Заснемането ще е с дрон.

В 11.00 ч. е стартът на кроса.  За тези, които не могат да вземат участие в кроса, организаторите от Stop Cancer / „Да спрем рака“ са предвидили паралелни занимания. Артистите от "Ера балет" ще  изиграят едно невероятно представление, специално за каузата. Ще се проведе и благотворителен базар на вино, книги, тениски и други, като средствата се събират в полза на Клиниката по клинична хематология.

„Кросът (ходенето) е гражданската позиция на всеки един от нас. Ние си поставяме благородните цели да: агитираме и възпитаваме за повече движение, правилно хранене, своевременна профилактика, активно отношение към проблемите. Ракът не е присъда, а диагноза и той е лечим ,когато е диагностициран навреме! Участието в такъв крос или ходенето е признак на изключителна хуманност и съпричастност към проблемите на онкоболните. Това е Крос на добрите сърца, Крос на смелите, Крос на благородните, Крос на Победителите. Всяка стъпка е прогрес!

Разбира се, че еднократното участие в кроса няма да победи болестта, но ще създаде възможности за контакти, повече информация, съпричастност и информация. Това е само успешен повод повече хора да обърнат внимание и активно се включат в справянето с проблема, защото знанието е най-успешното оръжие в нелеката битка за живот. 5 км или 2.5км – обиколка на Гребната база бегом или с ходене – ще ви донесе толкова емоция и вяра, каквато не биха могли да ви донесат часове, затворени в къщи! Елате и се включете! Заедно можем!“ сподели Росица Касабова, председател на сдружение "Спри рака". 

„Не забравяйте, че никой не е сам и заедно можем да сме по-силни и по-успешни. Дори в битката с рака. Движение, активност, позитивизъм, хранене, сила, смелост - все синоними на успех! Всеки има своя шанс! Това е една крачка, това е един живот!", мотивират организаторите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина