Десетки деца, учители и родители яхнаха велосипеди и тротинетки в “Западен“

Автор: Plovdiv Now 5483
Десетки деца, учители и родители яхнаха велосипеди и тротинетки в “Западен“

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев се включи във велосипеден поход, с който детска градина „Боряна“ закри събитията, посветени на Европейската седмица на мобилността. Кампанията се отбелязва всяка година в периода 16-22 септември и е насочена към насърчаване на европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване.     

Десетки деца, учители и родители яхнаха велосипеди и тротинетки, с които изминаха разстоянието от сградата на детската градина в квартал „Прослав“ до Гребната база. По пътя те бяха ескортирани от два патрула на пътна полиция, които съблюдаваха за безопасността на малки и големи.

На гребната база директорът Станислава Бекярова подари на децата книжки за оцветяване. Кметът Димитър Колев пък бе удостоен с грамота заради редовното му участие в събитията, организирани от детска градина „Боряна“ по повод Европейската седмица на мобилността. Велошествието завърши с пълна обиколка на Гребната база.

Близо 3 000 населени места в 54 държави в Европа участват тази година с различни инициативи в седмицата на мобилността. Темата на кампанията е „Безопасно ходене и колоездене“. В центъра на вниманието е поставено безопасното ходене и колоездене, както и ползите от активните видове транспорт за здравето, околната среда и по-доброто качество на живот.

Кулминацията ще е на 22 септември – денят, обявен от Европейската комисия за Ден без автомобили.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина