Чисто нова спортна площадка радва ученици в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 9486
Чисто нова спортна площадка радва ученици в Пловдив

Изцяло нова спортна площадка в двора на ОУ "Елин Пелин" в "Западен" е открита официално днес. Тя е за баскетбол, волейбол и фитнес и е изградена с подкрепата на община Пловдив. Лентата прерязаха районният кмет Димитър Колев и директорът на школото.

“Добре е, когато ръководствата на училищата са активни, участват в подобни проекти и успяват да издействат нови придобивки за учениците“, обърна се към присъстващите кметът Димитър Колев, след което заедно с Таня Вангелова прерязаха лентата на новото съоръжение. Децата от училището поздравиха своите гости с песни и танци, а малкият Антон Митев от Втори А клас изуми всички с уникалните си акробатични умения. По време на откриването кметът Димитър Колев награди и участниците във футболния турнир на Нестле, като капитанът на отбора Марин вдигна купата.

Спортната площадка е изградена по подпрограма “Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“, която е част от Общинската образователна програма 2020-2022. 90 на сто от финансирането е осигурено от община Пловдив, а останалите 10% са от училище “Елин Пелин“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина