Чист квартал - щастливи хора: “Западен“ с инициатива за почистване на района

Автор: Plovdiv Now 1786
Чист квартал - щастливи хора: “Западен“ с инициатива за почистване на района
Екипът на "Западен" организира почистване района. Инициативата дава възможност да се покаже добрият пример и колко чисти биха изглеждали междублоковите пространства и парковете, ако всеки изхвърля своите отпадъци в кошчетата и контейнерите.
Градската среда не е само механичен сбор от сгради и улици, но и място, което може да е красиво и функционално, значимо за гражданите.
 
Събитието има за цел да привлече общественото внимание към насърчаването на самосъзнанието на всеки един от гражданите. То ще се фокусира и върху предотвратяването на замърсяването. Не е нормално да свикваме с гледките на осеяни с фасове, семки и опаковки зелени площи и детски площадки. За по-добра организация и улеснение на участниците в инициативата администрацията ще раздаде необходимите чували за смет и ръкавици, ще набележи и най-мръсните точки, които ще бъдат почистени от доброволци, а местата около блоковете - от живеещите хора в тях.
 
Организаторите от администрацията на "Западен" отправят покана към граждани, детски градини, училища, фирми, публични институции, НПО-та и др. да се включат в събитието. До неговото начало ще се проведе и мащабна информационна кампания и акции.
 
Основното послание на инициативата е: "Чист квартал - щастливи хора".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина