Абитуриенти купонясваха в пловдивски парк, след тях - погром

Автор: Plovdiv Now 14839
Абитуриенти купонясваха в пловдивски парк, след тях - погром

Пловдивски парк бе превърнат в сметище от абитуриенти, които за втора поредна година си спретнаха т.нар. "Бели нощи". Купонът на Розариума бе спретнат от „зрелостниците” на ЕГ "Пловдив", които отбелязват завършването си, предаде trafficnews.bg.

От видеа в социалните мрежи се вижда как младежите купонясват в терена край Гребната база. На тях се вижда, как младежите се забавляват под звуците на силна музика и светлини, като по нищо не се различава от обстановката в нощните клубове. 

Стотици абитуриетни, както и бивши възпитаници на езиковата гимназия, се стичаха на тълпи към въпросното място, нарамили торби с алкохол.

На сутринта гледката обаче е потресаваща. Стотици празни бутилки от водка, бира, боклуци, фасове "красяха" беседките, пейките и пространството около люлките и пързалките. 

"Така заварихме парка до Розариума на сутрешната си разходка. Снощи се чуваха възгласи на абитуриенти. На площадката има камери, може би е възможно да се проследят следващите дни, за да не се стига до тук отново.", споделя читател пред нашата медия.

Кметът на район „Западен” Димитър Колев осъди поведението на абитуриентите. Той заяви, че ще говори с полицията, да се осигури охрана на мястото следващите дни, за да не се допускат подобни вечери.

Припомняме, че през 2019 година, след провеждане на традиционните "Бели нощи", мястото не изглеждаше по различно от сега.

Шествие на пловдивски абитуриенти, пък блокира главен булвеард в града в дните на пандемия през 202 година, а целта на зрелостниците бе да бъдат чути и забелязани.

Сбирката стартира пред Езикова гимназия Иван Вазов, след което абитуриентите 2020 направиха пълна обиколка на Пловдив, а шествието завърши на Гребната база (Розариума) със фойерверки, силна музика, купон до късните часове, гръмко броене от 1 до 12 и големи количества алкохол.

Полицията успя да установи и намери младежите, които са изпотрошили част от общинското имущество в Розариума по време на т.нар. „забранени балове” в средата на месец май.

Стотици абитуриенти блокираха Пловдив! Купони се вихрят на открито

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина