5 дка до мол Пловдив срещу 1,14 млн. лева – инвеститори представят проекта си пред властта

Автор: Благовест Андонов 4775
5 дка до мол Пловдив срещу 1,14 млн. лева – инвеститори представят проекта си пред властта

Инвеститорите, които искат да закупят 5 декара край мол Пловдив срещу 1,14 млн. лева, ще представят проекта си пред Общинския съвет. На последната сесия предложението за пускането на търг за имота , отреден за образование, предизвика бурни дебати в Общинския съвет.

Въпреки че инвестиционното намерение на инвеститорите е за изграждане на частно училище „Класик”, част от опозицията, прие резервирано предложението. Опасенията им бяха в две направления – от една страна дали върху терена няма да изникни поредния жилищен мастодонт, вместо училище, а друга част от съветниците смятаха, че е по-добре там да бъде направено общинско, а не частно школо.

От частното училище искат да направят база за 200 деца, като тяхното предложение бе входирано още миналата година, но тогава кметът Иван Тотев спря продажбата на имота, тъй като първоначално се предвиждаше да бъдат дадени 10 декара. Поради това имотът бе разделен на две части по 5 декара, като идеята бе едната част да бъде дадена на частното училище, а другата да бъде заделена за детска градина в гъсто застроения район.

Пазарната цена на имота е 1,14 млн. лева,  а данъчната му оценка пък е малко над 200 хил. лева.

 В момента в пространството между Пещерско шосе,  „Копривщица”, „Свобода” и „Перущица” се вдигат редица жилищни комплекси. Най-близката детска градина е новата сграда на ЦДГ „Мир”, която обаче и в момента обслужва голяма територия. Освен това част от съветниците смятаха, че е по-удачно да се направи начално общински училище, тъй като най-близките са в район „Централен”, а другите две далече – „Елин Пелин” и „Васил Петлешков”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина