35 млн. лева е пазарната оценка на 81 дка край Грабната база

Автор: Plovdiv Now 4104
35 млн. лева е пазарната оценка на 81 дка край Грабната база

Пазарната оценка, изготвена от община Пловдив за парцела от 81 декара край Гребната база, е в размер на 35 милиона лева.  След излизането й престои да се направи среща със собствениците на парцела „Теа Инвест”, като ще започнат и директни преговори за придобиването на имота, предава trafficnews.bg.

Кметът Здравко Димитров заяви, че администрацията през последните месеци не е спирала да работи по казуса, като са изчаквали излизането на правния анализ, както и пазарната оценка. Изказването бе провокирано от въпрос на Константин Бобоцов, който е член на инициативния комитет за придобиването на имота от страна на община Пловдив. В годишната програма за разпореждане на общинско имущество е заложена сумата от 500 000 лева за връщането на имота край Гребната база. Самата програмата е правена, обаче преди да излезе пазарната оценка.

Кметът каза още, че на разговорите с фирмата ще участват общински съветници, както и представители на две граждански сдружения - инициативният комитет за парка и „Спаси Пловдив”.

Зам.-кметът Величко Родопски коментира, че е въпрос на преговори със собствениците да се определи сумата, както и начините за разплащане, ако се стигне до договорка. От община Пловдив още не знаят каква е сумата,която ще искат от фирмата, както и какъв е размерът на тяхната пазарна оценка. Възможно е евентуалната сума за разплащане да бъде разпределена в по-дълъг период от време – 5 или повече години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина