Зелени площи или кал? Парк в Кючука изпадна в неугледно състояние

Автор: Деница Лещева 4167
Зелени площи или кал?  Парк в Кючука изпадна в неугледно състояние

Парк "Студенец" в район "Южен" продължава да е в неугледно състояние, въпреки подадените сигнали, пише наш читател. Зелените площи са се превърнали в кал, след като теренът е бил разкопан, за да се прокарат кабели за новото видеонаблюдение. Няколко дни по-късно, пейзажът си е все същият, разказва той.

"Ясно ми е, че е необходимо технологично време при евентуално ново озеленяване, но децата не играят само на катерушките. Много деца играят футбол на тревата. Направи ми впечатление, че тези дни е имало някаква санитарна сеч и отново има следи от багери. Ннаправеното капково напояване е спукано. Все пак, говорим за парк. Не е нормално по-голямата част от него да бъде кал, а не трева", възмущава се читателят ни. Той допълни, че е сезирал градската администрация, както и общинското предприятие, което отговаря за поддръжаката на зелените площи. 

Наш репортер също отнесе казуса до ОП "Градини и паркове". Оттам отговориха, че директорът инж. Георги Николав лично се е ангажирал да извърши проверка на място и да отстрани нередностити. 

Това е един от най-поддържаните паркове в Кючук Париж. Там дори има база на предприятието. Наскоро бе направен пълен оглед на парка и бе констатирана една счупена люлка. В момента се работи по нейното поправяне", заявиха от предприятието. И припомниха, че всеки гражданин може да осъществи директна връзка с тях на телефон 032 624 301 или чрез мейла [email protected]

От "Градини и паркове" отрекоха да са получавали сигнал във връзка със състоянието на парк "Студенец". Съвсем различно бе становището на читателя ни, който бе категоричен, че е сезирал институциите още преди седмица. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина