Пловдивчани негодуват, че ремонтът на ул. „Петър Стоев“ е спрял, строителят: Няма такова нещо ВИДЕО

Автор: TrafficNews 1919
Пловдивчани негодуват, че ремонтът на ул. „Петър Стоев“ е спрял, строителят: Няма такова нещо ВИДЕО

Завършването на ремонтните дейности по ул. „Петър Стоев“ в Кючука изглежда все по-голям блян за живеещите в района. Вече повече от година на мястото се работи по проекта за Южния обходен колектор, улицата е навсякъде разкопана, машини вдигат прах, а гледката е обезнадеждаваща, смятат пловдивчани. В последните дни в социалните мрежи се появиха публикации на граждани, които твърдят, че по трасето не се работи вече няколко дни, а работниците твърдели, че не им е плащано.

TrafficNews се свърза със собственика на фирмата изпълнител по проекта „Парсек билд“ Бончо Бонев, който категорично отхвърли слуховете, че по улицата не се работи.

„Работи се на ул. „Петър Стоев“, защо хората си мисля, че няма работници. В момента възстановяваме настилки от кръстовището на ул. „Димитър Талев“ до ул. „Одеса“. То е изпълнено с водопровод и канал и го възстановяваме настилка. Може би до 10-15 ноември ще има асфалт. След като приключим там, затваряме от ул. „Одеса“ до ул. „Стефан Стамболов“ с пълно затваряне на ул. „Стефан Стамболов“.

След като последната отсечка бъде реконструирана, работата по канализацията приключва и остава да се положат две големи шахти съответно на ул. „Стефан Стамболов“ и на ул. „Константин Геров“.

„Между ул. „Михалаки  Георгиев“ и ул. „Константин Геров“ водопроводът е изпълнен, както и настилката. Трябва да се направи шахта, която да свърже водите на ул. „Константин Геров“ да влязат в ул. „Петър Стоев“ и да продължат към ул. „Македония“. Остават две шахти и парчето между ул. „Одеса“ и ул. „Стефан Стамболов“. Шахтите и канализацията ще се работят едновременно.“, увери Бончо Бонев.

Той е категоричен, че до декември месец канализацията по цялата улица ще е готова.

„Краят на ремонта по трасето ще е през април догодина. След като приключат дейностите ще налеем асфалт по цялото трасе, за да не се компрометира.“, допълни още той.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина