Непредвидима битка в район „Южен” в Пловдив – трима кандидати с шанс за победа

Автор: Plovdiv Now 153
Непредвидима битка в район „Южен” в Пловдив – трима кандидати с шанс за победа

Истинска енигма ще бъдат изборите в район „Южен”, а битката ще бъде между трима кандидати. Това показва анкетата на TrafficNews , в която участие са взели близо 3000 души.  С реални шансове за балотаж са кандидатите на ГЕРБ в лицето на Костадин Язов, действащият кмет Борислав Инчев от Обединени патриоти, както и журналистът Илиян Велков от ЗС „Александър Стамболийски”.

На последните избори ГЕРБ не спечелиха единствено този район, а през този мандат той се превърна в най-големия, като изпревари „Централен”.

Най-много гласове в анкетата са отишли за бившия депутат Костадин Язов от ГЕРБ. В негова подкрепа са гласували 26,24% от запитаните.  На второ място е кандидатът от ЗС „Александър Стамболийски” Илиян Велков с 22,36%. Съвсем малко зад него е действащият районен кмет Борислав Инчев с 21,99%.

За другите двама ясни кандидати – Ангел Иванов от БСП и Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив” са гласували съответно 11,83% и 6,18%.  За друг кандидат биха гласували 11,31%.

Припомняме, че  привърженици на  един от кандидатите се опитаха да манипулират анкетата. За няколко минути от едно IP бяха напомпани близо 300 гласа за един от кандидатите.

Резултатите, които публикуваме са без фалшивите кликвания, които изкривяваха допитването до нашите читатели.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина