Запустелият Детмаг “Снежанка“ отваря врати днес като галерия “Капана“

Автор: Plovdiv Now 6307
Запустелият Детмаг “Снежанка“ отваря врати днес като галерия “Капана“

Днес, точно в 10.30 часа със символично преразване на лента ще оживее най-новото културно пространство на Пловдив – галерия „Капана“(бившия Детмаг „Снежанка“ на ул. „Райко Даскалов“ № 29 ). За няколко месеца сградата беше преобразен в красива двуетажна галерия, отговаряща на съвременните изисквания за излагане на художествени произведения. Пространството е разделено на две нива, които могат да се обособяват като отделни изложбени зали според характера на експозициите. Разполага с конферентна зала ,помещения за временно съхраняване на произведения на изкуството, осигурени са достъп за хора с ограничени физически възможности, асансьор и сервизни възли.

Галерия „Капана“ е оборудвана с най-съвременни системи за охрана, с вградено озвучаване и с оптичен интернет,  лазерни проектори и монитори. ПЪРВАТА изложба в новата галерияще бъде открита официално тази вечер в 18.00  часа, с голяма представителна експозиция „Избрано от фонда на община Пловдив“ с куратор Красимир Линков, директор на Градска художествена галерия – Пловдив.

Той е извършил селекция на над 250 творби, живопис и графика, на изтъкнати български художници като Кольо Витковски, Димитър Киров, Йоан Левиев, Енчо Пиронков, Атанас Згалевски, Георги Божилов – Слона и десетки други, подбирайки измежду повече от 2700 художествени произведения от богатия фонд на община Пловдив. Картините са подготвени за изложбата от екип на Градската галерия.

Представителната изложба ще може да се види до 4 август, като входът е свободен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина