Запалиха светлините на елхата в Пловдив, коледният дух завладя града

Автор: Мария Луцова 10887
Запалиха светлините на елхата в Пловдив, коледният дух завладя града

Празничният часовник на Пловдив започна да отмерва последните дни на отминаващата 2023 г. със запалването на светлините на празничната елха на пл. „Стефан Стамболов”.  Това стана на празнична церемония с участието на Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“  с диригент Милка Толедова и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център. Празничната украса оцени и любимият на малки и големи Дядо Коледа, обеща, че ще ги забавлява и очаква на площада на 24, 25 и 26 декемри.

Светлинките, украсили елхата, запали кметът на Пловдив Костадин Димитров пред стотици пловдивчани.

„Запалването на коледната елха е символ на началото на светли празници. Желая Ви здраве и да посрещнете Коледните празници с любими хора”, каза  кметът. Той се извини за семплата украса и обеща догодин да е много  по-пищна и празнична.

Една от големите атракции бе Дядо Коледа, който даваше съвети на малките пловдивчани да казват с гордост името на града си, да учат, да пеят и да творят.  Белобрадият старец влезе в ролята и на детектив, като изведе на сцената малко дете на име Алекс и призоваваше разсеяните родители да вземат детето си.

Финал на празника сложи традиционната заря.

След официалната част мнозина се наредиха пред високата 13 метра елха, за да се снимат.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина