Вятърни кукли и хвърчила политат над Римския стадион в Деня на детето

Автор: Plovdiv Now 4555
Вятърни кукли и хвърчила политат над Римския стадион в Деня на детето

Проектът на „Кал и Канто театър“ Cal y Canto Teatro  прави еднодневно събитие, съвкупност от работилница и спектакъл. Ще се проведе на Римски стадион като подарък за най- малките зрители и почитатели на уличното изкуство точно на 1-ви юни, с начало 15:00ч. 

Започва с лаборатория, в която ще бъдат създадени вятърни кукли и хвърчила с помощта на деца и младежи на възраст от 11 до 17 години. Участниците в работилницата ще се усетят не само като зрители, но и като създатели, ще имат възможност да се присъединят към  артистичния екип на испанската театрална компания  и заедно ще представят пъстрия и атрактивен уличен спектакъл „Вятърната градина“. В него ще открием художествени метафори за свободата, за забързания ритъм на съвременния живот, които провокират желание за преоткриване на човешката близост и преодоляване на поставените от самите нас граници. Представлението предлага художествена намеса в градска среда и дава възможност за взаимодействие между професионалните актьори и участниците в организираните работилници. 

Дългата артистична кариера на „Кал и Канто театър“ в света на хвърчилата и въздушните елементи е отличителен белег за създадения от тях личен стил, фокусиран върху жанра на уличния театър. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина