Вандали потрошиха акведукт на Бунарджика

Автор: Plovdiv Now 6514
Вандали потрошиха акведукт на Бунарджика

Хълм Бунарджика в Пловдив е станал жертва на вандали. Миналата нощ неизвестни извършители са счупили част от горния акведукт, след като са хвърлили тежко бетоново кошче от терасата. Постъпката най-вероятно е умишлена.

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов призова гражданите да ценят и пазят направеното, защото то принадлежи на пловдивчани и трябва да се съхрани за поколенията. Той апелира, ако има свидетели на вандалския акт, да сигнализират компетентните органи.

Припомняме, че на Бунарджика се изпълнява проект за облагородяването на парка. В рамките на проекта се възстановяват езерата, пързалките и акведуктите,  като в момента се работи по долната им част. Ще бъдат изградени и различни кътове за отдих, ще бъдат поставени информационни табели за животинския и растителния свят.

Работи се и по подмяна на подземната инфраструктура – водопровод, канал, поливна система, електросистема, стълбове с осветление.

Предвижда се поставянето на художествено осветление и видеонаблюдение. Камерите ще осигуряват 24-часово наблюдение с цел сигурност на гражданите и опазване на обекта.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина