В подножието на Бунарджика се оформя място за бездомници

Автор: Plovdiv Now 32338
В подножието на Бунарджика се оформя място за бездомници

В подножието на Бунарджика се оформя зона, която приютява бездомници. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които изпратиха клипове, които показват как в парка са се настанили група хора, а други са избрали пейките по алеята между платната на бул. Руски за свой „дом“. Те споделят, че такива гледки са ежедневие и денонощно в тази част на града е пълно с бездомници, които ядат, пият, викат и хвърлят боклуци навсякъде, пише trafficnews.bg.

Зоната е с интензивен трафик на автомобили, но пешеходците са по-малко, което прави мястото привлекателно за бездомниците. Те избират зони, в които е налице някаква форма на упадък - запуснати сгради, градинки без осветление, и места, които рядко се използват дори за преминаване. 

Репортерска проверка на място установи, че в различни части на деня на мястото се събират различни хора, т.е. не само една група бездомници е харесала мястото. Очевидно този район представлява по някакъв начин интерес за тези хора – преди време писахме за друга група бездомници, която създаваше проблеми съвсем близо до това място.

На място в градината отстрани на Търговската гимназия репортер на TrafficNews видя майка и син, за които медията ни е писала и преди. Първоначално те живееха на автобусна спирка на срещу бившата Сточна гара, после се преместиха в близката градинка, а след нашите публикации – изчезнаха. За да се появят сега отново, този път на новата локация.

Органите на реда в Пловдив трябва сериозно да помислят и изработят работещи механизми, в които да не допускат да се случва части от града да се превръщат в гета, да тънат в мизерия от разхвърляни боклуци, празни бутилки от бира и да се огласяват от пиянски викове. Топлото време навън е предпоставка за образуването на такива „средища“, но проблемът трябва да намери своете решение и местата, в които се настаняват бездомниците, да бъдат привеждани в удобен и красив вид, който не разрушава имиджа на града и са места за отдих и развлечение, а не за избягване. Защото в противен случай бързо градът ще остане без паркове и градини...

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина