Уличен фестивал превръща Капана в „Душата на карнавала“

Автор: Plovdiv Now 6060
Уличен фестивал превръща Капана в „Душата на карнавала“

Броени часове остават до уличния фестивал 6Fest, който за първи път гостува в Пловдив и творческия квартал Капана.

На 28 септември уличният фестивал 6Fest ще превърне квартал Капана в Душата на Карнавала. Фестивалът ще представи програма с улични изкуства на Открита сцена “Ядрото” с вход свободен.

От 11:00 ч. кукленият театър “Мале-мале” ще изиграе “Концертът на куклите”. В 16:00 ч. пловдивската театрална компания “Soulmade” ще покаже кабаре с марионетки.

Артистите от Цирк “Играчка-Плачка” умеят да жонглират еднакво добре както с кристална топка, така и с ... ножове, а при нужда - и да ни разсмеят със своята клоунада. Ще ги видим на сцена “Ядрото” в 17:00 ч.

В същия час, но с начало ул. “Атанас Самоковеца”, двама артисти на кокили от Театър на огъня и сенките Fireter ще преминат през улиците на Капана, за да ни пренесат в света на приказките. Fireter са една от най-популярните улични формации у нас.

В 18:00 ч. на сцена “Ядрото” ще се качи “Вариете План Б” - международна циркова група, която в момента работи във Варна. Те ще представят цирково шоу, а малко по-късно, след 19:30 ч. - огнено и светлинно шоу. Quick Hands Project е формация на магьосници от Габрово, известни с организирането на Магична среща “Златна котка”. На 6Fest ще участват с улична магия.  

6Fest кани пловдивчани и гостите на града да посетят фестивала в карнавални костюми или маскирани. В духа на мотото на Пловдив 2019 “Заедно” 6Fest посвещава пловдивското си издание на посланието “Заедно на Карнавал”.

Барове и заведения в Капана вече станаха партньори на кампанията и ще предоставят отстъпки и безплатна консумация за всеки, който е в карнавален дрескод на 28 септември в Капана.

Четвъртият 6Fest е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина