Ученици и родители на ОУ “Д-р Петър Берон“ на протест в защита на учителя по физическо

Автор: Plovdiv Now 3933
Ученици и родители на ОУ “Д-р Петър Берон“ на протест в защита на учителя по физическо

Автор: Валентин Видолов

Ученици и родители на ОУ "Д-р Петър Берон" излязоха тази сутрин на протест в защита на учителя по физическо Любомир Ушеров. Той обвинен според тях несправедливо в педофилия. Пред училището се събраха над 40 души в подкрепа на преподавателя, предаде trafficnews.bg.

Сигналът е от три майки, но всички са категорични, че Ушеров е невинен. 

Димитър Ушеров е бивш национален състезател по щанги треньор му е бил легендата Ганчо Карушков. От дълги е треньор по хокей на трева в училището и учител по физическо в училище "Петър Берон". 

Родителите заявиха категорично, че  Любомир Ушеров е изключителен преподавател, децата много го харесват и е бил избран за учител на годината за изминалата 2023.

Протестиращите очакваха да разговарят и с директора на училището Стефан Кючуков, за да чуят и неговите доводи. Според представител на учителския синдикат Кинка Цветкова уволнението е неправомерно.

Стефан Кючуков бе потърсен от медиите, но първо охраната заяви, че той е в среща, а след това директорът дойде при чакащите го деца и родители и заяви, че няма да говори пред журналисти и покани малцината останали родители на среща в кабинета си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина