Тройна експертиза определя парите за Дяковите наследници за площада пред кино “Космос“

Автор: Благовест Андонов 4051
Тройна експертиза определя парите за Дяковите наследници за площада пред кино “Космос“

Съдебната сага за отчуждаването на павилионите пред кино „Космос” все още не може да приключи. Административният съд под тепетата трябва да реши колко да е обезщетението на Дяковите наследници за двата парцела пред киното.

Кметът Иван Тотев подписа две заповеди за отчуждаването на двата терена от 459 кв.м и 68 кв.м, като сумите за тях са малко над 170 хил. лева.

Шестимата наследници на бившия кмет на „Централен” Александър Дяков обаче обжалваха решението на кмета. На последното заседание по делото, съдът е определил тройна експертиза за стойността на имотите по желание на адвокатите на наследниците.

Причината е, че адвокатите са оспорили заключението на вещото лице, тъй като не е изпълнило исканията им, а именно: да даде заключение според характеристиките на имота отразени в КК за жилищно застрояване до 10 метра, а е изследвало въпросите за сходни имоти, предвидени за улици. Вещото лице е отговорило единствено и само за имоти със сходни характеристики.

Тройната експертиза ще трябва да бъде представена на 26 март, когато е следващото заседание на съда.

Припомняме, че наследниците на Александър Дяков и Община Пловдив водиха дълга съдебна битка за площад пред киното.   Градските власти спечелиха основните дела, като най вече за ПУП-а на парцела.  На базата на него започнаха и отчуждителните процедури.

Реститутите можеха след това да обжалват единствено решението, на базата на което пространството пред „Гладстон” е вкарано от първостепенна важност, но не и да обжалват новия ПУП. В крайна сметка те единствено могат да вдигат сумата за обезщетението за терена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина