Теди е сладка. Но на кого му пука?! Сахат тепе осъмна с нови графити

Автор: Парашкева Иванова 2242
Теди е сладка. Но на кого му пука?! Сахат тепе осъмна с нови графити

Знаете ли, че Теди е сладка? Вероятно ще попитате коя е Теди? Ние също не знаем, но човекът оставил поредния графит на Сахат тепе явно смята, че всички я познават, но не знаят колко е сладка. И трябва задължително да уведоми широката общественост, пише trafficnews.bg.

Грозните графити по скалите и каменните огради на Сахат тепе с всеки изминал ден стават все повече. Почти не минава ден, в който да не се появи нова надраскана със спрей стена. Скалите и подстъпите към хълма от източната страна са целите нашарени с всевъзможни надписи, обяснения в любов, закани, разкрития за нечия сексуалност, имена на любими отбори и пр. Непосредствената близост на магазина, в който се продават спрейове, улеснява непълнолетните вандали, които драскат по скалите. 

Медията ни следи тази тема непрестанно, надявайки се да се намери работещо решение, което да спаси както сградите в центъра, така и скалите на пловдивските тепета. От Община Пловдив редовно отделят ресурс за почистване на периметъра, но подобно решение се оказва временно. Oпити да подобрят средата са правили и собствениците на близки обекти. 

След нашия сигнал, от Община Пловдив съобщиха, че скоро предстои почистване на тепето от графити и мащабна акция за събиране на боклуците по хълма с участието на граждани. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина