Шофьор едва не блъсна баща и две деца на пешеходна пътека в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6707
Шофьор едва не блъсна баща и две деца на пешеходна пътека в Пловдив

Джигит едва не отнесе мъж и двете му деца на пешеходна пътека на ул. „Богомил”. За опасното шофиране, което като по-чудо се е разминало без последици, сигнализира самият родител пред trafficnews.bg.

Действието се разиграва в сряда, малко преди 19:00 часа вечерта. Георги Георгиев, заедно с децата си, чакали на пешеходната пътека. След като един автомобил спрял да им даде път, родителят тръгнал да пресича. В този момент с бясна скорост друг шофьор решил да изпреварва спрелият автомобил и като по чудо преминал, без да блъсне никой.

Искам да ви споделя видеото, на което аз и двете ми деца (едното от което е бебе на 5 месеца) пресичаме пешеходната пътека на ул.”Богомил” точно до хотел „Норис”. При пресичането ни съответно имаше кола, която ни даде път, но зад нея, кола с бясна скорост, тръгна да изпреварва точно на пешеходната пътека. Във видеото се вижда как щеше да ни помете и да погуби 3 живота - 2 от които на малки невръстни деца”, разказа пред медията ни Георгиев.

Искам да дам гласност, на постъпката на неразумния шофьор, защото аз и децата ми изкарахме късмет, но утро може някой да няма този късмет. За съжаление, всичко стана толкова бързо, че дори не разбрах какво се случва. Нито автомобила успях да видя, нито регистрационния му номер, защото исках само да се уверя,че децата ми са невредими”, допълни родителят.

През последната седмица в града станаха няколко инцидента, при които тежко пострадаха пешеходци, пресичащи на пешеходни пътеки.

В единия случай 18-годишен шофьор с няколко месечен стаж зад волана, блъсна заместник директорката в СУ "Цар Симеон Велики". Инцидентът се случи на пешеходна пътека на бул. „Марица”, точно под моста на Герджика. Към момента Милена Петрова е настанена в изключително тежко състояние в КАИЛ в УМБАЛ „Свети Георги” с опасност за живота.

При другият случай, който беше само преди ден, БМВ с 44-годишен шофьор помете 33-годишен баща, който пресичал на пешеходка пътека на бул. „Източен”. Родителят е взимал детето си от тренировка, а според очевидци БМВ-то е минало на червено. Детето като по чудо не е пострадало, но бащата беше откаран в болница.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина