Семейство с три деца се изнесе от къща на ул. „Константин Стоилов” – може да рухне всеки момент

Автор: Парашкева Иванова 4598
Семейство с три деца се изнесе от къща на ул. „Константин Стоилов” – може да рухне всеки момент

Семейство с три деца са се изнесли от дома си на ул. „Константин Стоилов”, тъй като къщата им може да рухне всеки момент. В момента на място са експерти от  строителния отдел на район „Централен”, РДНСК и Пожарната, които обследват свлачището от изкопа на улицата, предаде trafficnews.bg.

При огледите от Пожарната и Община Пловдив са констатирали, че къщата от източната страна е в риск и може да рухне. От строителния надзор на обекта също са изразили притеснение, че постройката е в риск.  РДНСК са мнение, че строежът трябва да спре, но според другите експерти, ако се спре укрепването, то има реална опасност от срутване на сградата при дъжд.

Заради спора се чака експерт от София, който да направи оглед на изкопа и строителните документи ,за да се вземе окончателно решение. В същото време от Община Пловдив смятат да въведат ограничения на пешеходците, както по ул. „Константин Стоилов”, така и по ул. „Абаджийска”.

Припомняме, че строежът, провокирал свлачището,  започна през есента на 2023 година, след като 100 -годишната къща, която бе на същото място, бе съборена. По проект там трябва да бъде издигната 4 - етажна жилищна сграда.

Възложител  на строежа е фирмата „Галинел инвест” ООД, където управител  е Калин Ганев. Той е собственик и на строителната фирма „Крисбилд груп” ООД, която работи  по обекта.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина