Сахат тепе - любимото място на пловдивчани се руши и тъне в мизерия

Автор: Plovdiv Now 7261
Сахат тепе - любимото място на пловдивчани се руши и тъне в мизерия

Сахат тепе – любимото място на много пловдивчани и гости на града в летните дни, се руши и тъне в мизерия. Едно от седемте тепета, наричано още Данов хълм, се намира само на метри от шумния и оживен център. Там спокойно може да си намерите плътна сянка под някое дърво и да си отдъхнете в големите жеги. Тъй като много хора избират да прекарат малко време на тепето и да се насладят на живописната гледа, малките кошчетата за боклук, които са разположени по алеите на самото тепе се препълват още в ранния следобед.

Друг е въпросът, който стои на дневен ред, защо се стига до там -  нали тези боклуци ги изхвърляме ние, посетителите, решили да се насладят на природата в градска среда.

Препълнените кошчета, разпилените найлонови и пластмасови пликчета бледнеят пред гледката на рухналата поддържаща стена. Най-вероятно масивната конструкция не е издържала на тоновете вода, които се изляха от небето през последните месеци. Интересен факт е, че Сахат тепе е с една от най-добрите инфраструктури сред пловдивските хълмове… но уви, никой не е по-силен от природата.

Екипът ни се свърза с общинското предприятие, което поддържа тепетата в Пловдив.

Директора на ОП „Паркове и градини” – Стоян Алексиев остана силно възмутен от потресаващата гледка и обеща да се заеме със случая и да направи проверка на замърсеното място. Подпорните стани на тепето, които са се свлекли по наклона също се очаква да бъдат възстановени.

От ОП „Паркове и градини” съобщиха още, че редовно се грижат за чистотата и приятната обстановка на Дановия хълм, като почистват графитите, ежедневно изхвърлят кошчетата и събират боклуците около тях.

  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина