Родители от Пловдив наблюдават интерактивно какво правят децата им в клас

Автор: Plovdiv Now 7740
Родители от Пловдив наблюдават интерактивно какво правят децата им в клас

Интерактивен открит урок се проведе днес в ОУ "Кочо Честеменски" в Пловдив. „Новото предизвикателство“, както го нарича екипът на училището, се състои в това, че родители и преподаватели могат да наблюдават учебния процес в класната стая без да присъстват на уроците.

Понастоящем в ОУ "Кочо Честеменски" проектът е пилотен за 3 паралелки от 2-ри и 4-ти клас. В голямата сграда на учебното заведение от днес работят общо 6 дисплея, които „изнасят класната стая навън“.  На три от екраните се наблюдават всички инициативи на училището, спечелени проекти, събития. На другите три дисплея родителите могат по всяко време да наблюдават децата си и работата на преподавателя. Тази иновация ще бъде от полза на много семейства, които имат съмнения за това какво всъщност се случва с детето им в клас.

Екипът на училището има амбициозни планове за развитие, които включват въвеждането на дисплеи за „изнесена класна стая“ и в другата сграда на школото в близост до бул. „Свобода“.

В ОУ „Кочо Честеменски” обучава общо 504 деца от 6 до 13 годишна възраст и е сред най-бързо развиващите се училища в „Централен“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина