Родители от Хуманитарната гимназия в Пловдив: Искаме образование, а не асфалт

Автор: Благовест Андонов 4781
Родители от Хуманитарната гимназия в Пловдив: Искаме образование, а не асфалт

Родители от Хуманитарната гимназия в Пловдив изразиха недоволството си от предложението, част от парите за проектирана на нова сграда на гимназията, да бъдат пренасочени към довършването на булевард „Северен”.

Предложението бе дадено в извънреден порядък, като мотивите са, че сградата е паметник на културата и поради това, тази година не могат да бъдат изразходени средствата и да се завърши процедурата.

Родителите не са съгласни с този мотив, като според тях са в ущърб спрямо над 2000 деца. Те категорично не искат парите за образование да се пренасочват за асфалт.

Заместник кметът по финансите – Илия Кирчев се спря при тях, като им обясни, че прехвърлянето на парите няма да се отрази на изграждането на новата сграда. Чисто технологично тези пари не могат да се усвоят тази година. Дори да не се пренасочат в момента, то в края на годината ще се прехвърлят в следващия бюджет. Кирчев гарантира, че финансиране ще бъда осигурено за проекта.

В същото време в интернет пространството тече петиция против орязването на парите за Хуманитарната Гимназия.

В рамките на два дни близо 1000 души са се подписали. Според създателите на онлайн петицията, тези средства не са решаващи за довършването на новия и функциониращ вече булевард, но изготвянето на проект за новата сграда без тях е обречен на провал.

В старата сграда – паметник на културата, се помещават две институции - ХГ “Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ “Княз Александър Първи” с 2100 ученици.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина