Ремонтът на “Руски“ приключва до месец, възможно е да затворят “Гладстон“

Автор: Plovdiv Now 6198
Ремонтът на “Руски“ приключва до месец, възможно е да затворят “Гладстон“

Наближава стартът на проекта за площад "Централен", който най-вероятно ще започне от подлеза на улица "Гладстон". Той може да  бъде затворен за 3 месеца, след като приключат ремонтите на "Руски". Очаква се движението по булеварда да бъде въстановено на 15 юли.

Кметът Тотев обяви, че ако "Драгиев и Ко" - фирмата, спечелила проекта за площада, дадат гаранция, че могат да приключат дейностите по подлеза за 3 месеца, той веднага ще бъде затворен. Очаква се договорът между Общината и фирмата изпълнител да бъде подписан до дни. Докато трае ремонтът на подлеза, ще бъдат започнати и дейностите по самия площад.

За да се избегне допълнително утежняване на трафика в центъра към настоящия момент, градските власти ще изчакат да бъде изцяло приключен ремонтът на булевард "Руски".  От фирмата "Щрабаг" са се ангажирали с приключването му до 15 юли. Същият срок е даден и за окончателно възстановяване на движението по бул. "6-ти септември". 

Самата реализация на проекта за площад "Централен" ще настъпи след откриването на Пловдив - Европейска столица на културата.В проекта ще участват и специалисти от КАБ и САБ, като ще има и широко обществено обсъждане. Самият проект трябва да бъде съгласуван с НИКН до края на годината.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина