Работилница за рисуване и пеперудена станция канят малките пловдивчанчета на реката в събота

Автор: Plovdiv Now 5166
Работилница за рисуване и пеперудена станция канят малките пловдивчанчета на реката в събота

Откритата сцена на крайречната алея на булевард „Марица –юг“ в Пловдив ще се превърне в истински арт-център в събота от 11.00 до 13.00 часа с вход свободен. Две работилници, организирани от Пловдив 2019, по програма ADATA AiR, ще радват децата на възраст между 6 и 10 години.

В първата малчуганите ще се учат да рисуват една от най-причудливите форми в природата - фрактала, ще работят с различни форми и цветове с помощта на педагогическите методи на арт терапията. Специално за тази работилница от Нови Сад – столица на културата 2021-а в Сърбия пристига Ивана Мали Вукелич, която от години работи с деца в развиването на абстрактното им мислене и ползването на алтернативни образователни формати.

Пеперудена станция пък ще очаква всеки малък природолюбител, който ще може да изработи любимото си насекомо от подръчни материали и отпадъци около реката. Скулпторът Матиас Гарф от Германия ще покаже как в няколко стъпки опаковката от бонбон се превръща в красива пеперуда, корковата тапа в блестящ бръмбар. Следващия уикенд на същото място, той ще представи скулптури от рециклирани отпадъчни материали, показващи разнообразието на животински обитатели от речната зона в Пловдив.

Работилниците са част от поредицата "Река на въображението" към програма ADATA AiR на Пловдив 2019. Следващото издание ще е на 6 ноември при благоприятни метеорологични условия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина