Покривът на ОУ „Душо Хаджидеков“ е напълно готов, децата се връщат в клас

Автор: Plovdiv Now 6726
Покривът на ОУ „Душо Хаджидеков“ е напълно готов, децата се връщат в клас

Покривът на ОУ „Душо Хаджидеков“ е напълно готов и учениците ще се върнат в класните стаи до края на другата седмица. Това стана ясно по време на инспекция на кмета Здравко Димитров на обекта, където той уточняваше последни детайли със заместник- кмета Пламен Райчев и директора на училището Грозденка Николова. Още на 1 септември, когато изгоря покривът, кметът на място обеща, че до месец децата ще се върнат в училище. Спешният ремонт струваше на общината близо 470 хил. лв., а строителят започна работа по него на извънредни смени седмица след пожара. Подменена и импрегнирана е цялата дървена конструкция от близо 700 кв.м, положена е хидро- и топлоизолация, монтирани са нови улуци и активна мълниезащита, която вчера е била и замерена.

Днес на последните огледи беше и директорът на пожарната комисар Георги Мангараков, който със своите екипи съдейства на училището не само за светкавичното потушаване на огнената стихия, но в последствие и за пренасянето на учебниците от основната в допълнителната сграда. Здравко Димитров отново му благодари днес, като припомни и че за своевременното започване на ремонта са били важни и експедитивните действия на застрахователите и разследващите органи.

Директорът на училището Грозденка Николова заяви, че веднага след изборите, с колегите й се връщат в сградата, където предстои за няколко дни да почистят и върнат чиновете в стаите.  От името на колегите и родителите на ОУ „Душо Хаджидеков“  тя благодари на кмета за личната му ангажираност и пълно съдействие за ремонта. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина