Подготвят за пускане бул. „Христо Ботев”, Бетонният мост няма да затвори тази година

Автор: Благовест Андонов 7467
Подготвят за пускане бул. „Христо Ботев”, Бетонният мост няма да затвори тази година

Дейностите по бул. „Христо Ботев” са на  финалната права, като се очаква през тази седмица да бъде възстановено движението в двете посоки, ако времето го позволява. В момента от фирмата довършват асфалтовата част, като са сложили и временна пътна маркировка. Слагат се и новите светофарни уредби, пише trafficnews.bg.

Възложителите на проекта от НКЖИ се надяват до коледните празници да отворят и развръзките към бул. „Руски” и ул. „Иван Вазов”. Причината за забавянето е преместване на газопровод и подземната инфраструктура около кръговото на Централна гара. 

След това идва въпросът с Бетонния мост и неговата рехабилитация. Това обаче няма да се случи през тази година. Очаква се следващата седмица кметът Костадин Димитров да се срещне с представители на НКЖИ и фирмата изпълнител, за да обсъдят проекта, както и новите линейни срокове.

Все още има корекции по проекта, които са свързани със стръмните подстъпите от страната на район „Южен”.  Самият Бетонен мост ще бъде повдигнат с 1,5 метра, за да може да минават влаковете през него. Това обаче иска и корекция от страна на двете страни. Ангажимент за северната страна – откъм бул. „Христо Ботев” е на Община Пловдив, а другата част на държавната фирма.

 В момента се процедира и споразумението с „Трейс холд груп” за възстановяването и подсилването на съоръжението. В сегашния договор има единствено дейности по демонтажа на моста. Новият анекс ще бъде на стойност от 5 млн. лева, за да се изгради новата конструкция на Бетонния мост.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина