Пловдивчанин: Ежедневно виждаме зарязани коли по градинки, полянки и на всякакви места

Автор: Plovdiv Now 5092
Пловдивчанин: Ежедневно виждаме зарязани коли по градинки, полянки и на всякакви места

Автор: Деница Иванова

„Междублоково пространство в Мараша се превръща в тресавище”. Това твърди жител на район „Централен”, който коментира, че най-редовно водачи на автомобили паркират „където им скимне” в района на бул. „Шести септември” от номер 73 до 75.

„Ежедневно виждаме зарязани коли по градинки, полянки и на всякакви места, което пък превръща междублоковите пространства в паркинги, а понякога и в тресавища, когато завали дъжд. Най-големият проблем е, че в района липсват паркоместа и жителите са принудени да паркират дори и съзнателно на неподходящи за тази цел места, например в зелените площи, които пък вече са изровени от тежките автомобили”, коментира той.

Жители в района разказват още, че при по-обилни валежи, мястото буквално подгизва и става изключително трудно предвижването както пеша, така и с кола.

„Газим в калта, за да стигнем до жилищните сгради. Липсват асфалт и плочки, всичко става кално, с огромни локви и съответно калта се разнася от коли и пешеходци и по улицата. Ситуацията е доста неприятна и има спешна нужда от ремонт и облагородяване”, разказват други пловдивчани.

Потърсихме позицията на кмета на район „Централен” Георги Стаменов, който заяви, че в целия район няма отводнителна система, както и че има изготвен проект за ремонт в района. През последните няколко години в района са изградени осем паркинга в междублоковите пространства, като последния такъв ремонт стартира преди дни. 

„Въпрос на време е проблемът в района да се отстрани. Изготвен е проект още през изминалата година, но докато нямаме необходимия бюджет, няма как да бъде осъществен ремонта. Заложен е в тазгодишната програма, така че при възможност ще стартираме още тази година”, коментира той.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина