Пловдивчани събраха 20 чувала боклук от Сахат тепе, но нямаше кой да ги извози

Автор: Парашкева Иванова 1007
Пловдивчани събраха 20 чувала боклук от Сахат тепе, но нямаше кой да ги извози

Поредната публикация за трагичното състояние на Сахат тепе, провокира реакцията на граждани, които живеят в района и са загрижени за съдбата на емблематичното пространство. Хълмът, който носи името на един от големите ни възрожденци Христо Г. Данов отново осъмна "украсен" с графити. Новоименуваната алея "Милчо Левиев", която бе почистена от драсканиците преди официалното й откриване, пак е нашарена с различни надписи и фигури. Този път хулиганът със спрея не е рисувал само по каменните зидове и скалите, а е драскал по дърветата па алеята и по електрическите стълбове.

Освен графитите, хълмът е в много занемарено състояние - потънал в отпадъци - от счупени бутилки , през сутиени до матраци. Пловдивчани, които са почиствали тепето на 14 септември, по време на националната акция, се свързаха с TrafficNews, за да излязат възмущението си. 

"Бяхме 6 човека и събрахме повече от 20 чувала отпадъци. Намерихме какви ли не боклуци. На всичко отгоре трябваше да свалим всички чували долу до улицата, защото от "Чистота" ни казаха, че няма как да се качат, за да ги натоварят" разказа Димитър, който живее на близка улица. 

Пловдивчани, които живеят в района недоволстват от автомобилите, които системно паркират по пешеходната алея, от липсата на осветление, от разбитите настилки на пътеките и трагичното състояние на растителността. Те настояват служителите на "Чистота" и "Паркове и градини" да посещават по-често хълма, а общината да подготви план за облагородяване на района. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина