Община Пловдив си взима паркинга до „Евмолпия”, наемателят маха бариерите и автомата

Автор: Благовест Андонов 3230
Община Пловдив си взима паркинга до „Евмолпия”, наемателят маха бариерите и автомата

Община Пловдив ще влезе във владение на паркинга до бившия магазин „Евмолпия”, който в преустроен в хотел „Емпориум”. Това е решила Транспортната комисия, която се оглавява от зам.-кмета Савина Петкова, научи trafficnews.bg.

Върху пространството до хотела има изграден нерегламентирано паркинг.  На него компанията „Дрийм Хоум 1” е поставила бариера и автомат за таксуване, като събира по 2 лева на час. Това е в изцяло в разрез с местните наредби, тъй като 25-те паркоместа са отдадени на режим служебен абонамент. Това означава, че собственикът на хотела нито може да събира такси, нито да монтира бариери или други  ограничители към местата. Освен това след 18:30 часа, както и в неделя тези места трябва да могат да се ползват безплатно от всички граждани.

Директорът на ОП „Паркиране и репатриране” Нъшан Деркалестаниан заяви, че на комисията е докладвал за казуса, като е взето единодушно решение да не се подновява разрешителното за  25-те служебни паркоместа до хотела.

„Собствениците ще свалят бариерата, автомата за таксуване и другите поставени от тях елементи. След това ОП „Паркиране и репатриране” ще стопанисва паркинга”, каза Деркалестаниан. Той допълни, че от фирмата ще ползват 18, вместо сегашните 6 служебни паркоместа пред ресторанта на хотела. На практика досега цялата редица отново се ползваше с такъв абонамент, но се плащаха само 6.

Управителят на фирмата „Дрийм Хоум 1” Бойко Качулев заяви, че стриктно всеки месец си е плащал на Община Пловдив за паркинга до хотела.

„За 25-те места съм плащал 6000 лева, а заедно с другите 6 – сумата на година бе над 100 хил. лева. Реално за 5 години съм платил над 500 000 лева. Приходите от този паркинг бяха не повече от 1000-12000 лева на месец”, заяви Качулев. Той допълни, че ще свали техниката си от паркинга и ще го освободи до дни.

Запитан защо не е взел паркинга под наем или на концесия, което щеше да му позволи да събира такси и да сложи бариера по законен  начин, той заяви:

„Това го исках още преди 5 години. Тогава бившият кмет Здравко Димитров и заместника му Тодор Чонов ми казаха – това е начинът, трябва да си плащаш служебни паркоместа. Не знам защо не може да се отдаде имота под наем, пращах писма и към сегашната администрация, но никой не ми дава отговор”, заяви Качулев. Той също изрази мнение, че наредбата трябва да се промени като се въведе 24 часов режим на служебен абонамент. Бизнесменът каза, че със сегашната наредба и дори тези допълнителни паркоместа с лице към ул. „Капитан Райчо” не може да осигури места на клиентите си към хотела.

Петзвезден пловдивски хотел си направи незаконен паркинг, събира по 2 лв./час

Нъшан Деркалестаниан: Служебните паркоместа в Пловдив са до 18:30 ч., трябва промяна в наредбата

Ревизия показа: Тарикати държат служебни паркоместа в Пловдив без да плащат от години

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина