Младежът, ударил парамедик, докато получава първа помощ в Пловдив, се изправя пред съда

Автор: Plovdiv Now 2717
Младежът, ударил парамедик, докато получава първа помощ в Пловдив, се изправя пред съда

Съдебният процес срещу 26-годишния Ангел Манев от Хасковско ще започне през следващата седмица. Мъжът ще се изправи пред Районен съд-Пловдив сутринта в четвъртък, за да стане ясно дали ще признае вината си и фактите описани в обвинителния акт или ще пожелае делото да протече по общия ред с разпит на свидетели. Той трябва да отговаря пред Темида за това, че по хулигански подбуди е причинил на 53-годишния шофьор на линейка Трендафил Думбалаков лека телесна повреда, докато изпълнява службата си.

Инцидентът е стана  на 25 април 2023г., когато обвиняемият Манев се намирал в Пловдив, на бул.“Шести септември“, където бил легнал на тротоара, до пътното платно за движение, тъй като бил употребил алкохол и бил заспал. В същото време минувачи се притеснили, че може би има здравословен проблем и подали сигнал на тел.112. На сигнала се отзовали доктор от ЦМСП - Пловдив и пострадалият Трендафил  Лекарят разбудил обвиняемият, който миришел силно на алкохол и по тази причина го попитал точно какво и колко е пил, но обвиняемият не отговарял. След няколко минути решили да отведатАнгел  до линейката като го подхванали под мишниците и му помогнали да влезе в линейката през задната й врата, като му обяснили, чеще го заведат до болницата за изследвания и ще му помогнат.

 В това време 26-годишният започнал да се заяжда с пострадалия, но шофьора на линейката не му отвръщал, докогато в един момент Манев се изправил в носилката и нанесъл силен удар с юмрук в областта на лицето на пострадалия.

След посегателството обвиняемият Манев бе задържан за срок от 72 часа, а по късно Районен съд – Пловдив все най-тежката мярка за неотклонение спрямо мъжа- „задържане под стража”.

По време на делото безработният мъж заяви, че не помни какво се е случило, но съжалява.

Наказанието, което е предвидено от закона по това обвинение е затвор до 1 година заради посегателство срещу служебно лице.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина