Младеж с тротинетка “лети“ по оживен булевард в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1387
Младеж с тротинетка “лети“ по оживен булевард в Пловдив

Младеж с електрическа тротинетка шпори по оживен пловдивски булевард, нарушавайки не една или две разпоредба.

Поредният пример за екстремно шофирани на ел.превозни средства е от центъра на Пловдив, като момчето с тротинетката кара с близо 60 км/ч.

Във видеото, което бе изпратено от наш читател, се вижда ясно, как тротинетката шпори в средата на пътното платно, в средна лента на булевард „Цар Борис III Обединител”. По правила тя трябва да е в най-дясната част на пътя, ако липсва велоалея.

От кадрите се вижда още едно нарушение – водачът е без каска.

„В тъмните часове на деня, без каска и с висока скорост – пълно безумие. Младежите не осъзнават колко е опасно това. С тази тротинетка водачът маневрираше между колите, как не го удариха не знам. Тротинетките са изключително опасни, не им е мястото на пътното платно”, коментира читател на TrafficNews.bg.

Само преди ден ел.превозно средство блъсна 64-годишна жена. Дамата е била на тротоар, когато я връхлита тротинетката.

На място са пристигнали екипи на Бърза помощ и полицията. Медиците са констатирали само натъртвания и охлузвания на 64-годишната. Тя е освободена за домашно лечение. 

Припомняме че, тротинетките могат да се управляват свободно на обособени велоалеи. При липса на велоалея се ползват възможно най-близо до дясната граница на платното за движение. Забранено е движението им по пътища и улици, където максимално позволената скорост е над 50 км/ч.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина