Месец преди ЕСК 2019: Пътят към “сърцето на Стария град“ се превърна в пясъчник

Автор: Деница Лещева 4740
Месец преди ЕСК 2019: Пътят към “сърцето на Стария град“ се превърна в пясъчник

Има едно място в града, което пловдивчани с удоволствие препоръчват на всеки турист - независимо дали е дошъл за няколко часа или за ден, без значение дали го интересуват градските забележителности. Това е Небет тепе - сърцето на Стария град, мястото с най-хубавата и леснодостъпна гледка...

Е, оказва се, че в последните дни красивата панорамна гледка е далеч от леснодостъпна. За това сигнализират читатели на Plovdivnow.bg, останали възмутени от състоянието на пътя към тепето. Вървейки нагоре, туристи и граждани преминават през тонове пясък, покрили паветата. Повечето камъни по улица "Д-р Стоян Чомаков" - единствената, която води до красивата забележителност, са извадени. 

"Докато се изкачваме, краката ни потъват като в пясъчник. На слизане е по-лошо - подхлъзваме се по камъните, които още не са извадени, но пък са посипани с пясък", разказва местен жител. "Туристите никак не изглеждат ентусиазирани. Не ми се мисли какво ще стане, ако завали", допълва той. 

Местните разказват, че част от паветата били измъкнати в края на септември, за да бъде отстранена голяма авария. Два месеца по-късно те продължават да се "търкалят" по улицата. За обстановката допринасят и демонтажните дейности по сградата срещу Бакаловата къща. Сградата, която от години заплашваше да рухне, е напът да бъде съборена. Загражденията допълнително затормозяват достъпа до едно от най-популярните места в Европейската столица на културата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина