Затварят Туристическия център до Централна поща СНИМКА

Автор: Иван Маринов 1560
Затварят Туристическия център до Централна поща СНИМКА

Туристическият информационен център /ТИЦ/, разположен до Централна поща в сърцето на Пловдив, затваря врати от утре. Причината, според запознати, е недостигът на човешки ресурс в новата мегаструктура, съчетаваща бившето ОП "Туризъм" и ОИ "Старинен Пловдив".

Припомняме, че съдбата на Туристическия център отдавна е предопределена, тъй като той има статут на временна постройка. По план, зданието трябваше да бъде премахнато при старта на ремонтните дейности по площад "Централен". 

През 2017 година бе отворен нов инфоцентър на площад "Римски стадион". За него кметът Иван Тотев анонсира, че ще замести старата постройка след затварянето й. 

В „Старинен Пловдив“ работят около 65 души, които отговарят за ТИЦ-овете и туристическите обекти в Стария град, стопанисвани от института. Засега най-близкият център до автогарите и Централна гара остава този на Римския стадион.

„За два часа 70 туристи се опитаха да влязат“, отбелязват пловдивчани, работещи в близост. Те подчертаха, че на Главната има голям поток от туристи, които използват мястото за справки.

Засега не е ясно дали Туристическият център ще отвори врати за работа с туристи отново преди ремонтите на площад "Централен".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина