Институциите с проверка, след като две жени пострадаха при катастрофа в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 8664
Институциите с проверка, след като две жени пострадаха при катастрофа в Пловдив

Две жени пострадаха при катастрофа в центъра на Пловдив. За инцидента сигнализира читател на TrafficNews, който е бил в района и е станал свидетел на произшествието. Катастрофата е между два автомобила джип БМВ и ситроен, като според читателя ни причината за сблъсъка е неправилната организация на движението и разположението на знаците.

Мястото на инцидента е кръстовището на улиците „Кавала” и „Тракия” в квартал „Триъгълника”. Читателят ни разказа, че многократно е подавал сигнали до район „Централен” във връзка с разположението на знаците, като знак „Стоп” е завързан с тел за дърво, намиращо се на пет метра преди кръстовището. Това съответно го прави невидим, заради растителността, която го закрива и липсата му прави предпоставки за инциденти ежедневно, сподели мъжът.

„От години подавам сигнали за неадекватно разположените знаци в кв. "Триъгълника” с предупреждение, че ще дойде денят, в който, понеже не бяха изпълнени препоръките ми в десетките ми сигнали към районното кметство, общинското предприятие, голяма община и коя ли още не държавна и общинска институция, които единствено за тези години входираха сигналите и си ги прешращаха по компетенстност, но никой не взе реални мерки на място най-лошото се случи - ПТП с два автомобила, чиито водачи са си мислили, че са с предимство, защото на водача на ситроена  отдясно, идващ по ул. „Кавала” знакът "Стоп" е облегнат на дърво и не се вижда”, сподели той.

Мъжът допълни, че досега инцидентите на това кръстовище са били избягвани само със силен вой на клаксони, но вече сблъсъкът е факт.

От „Организация и контрол на транспорта” предприеха спешни мерки след публикация на TrafficNews по повод сигнал на гражданин за неадекватно разположени пътни знаци в кв. „Триъгълника” в район „Централен”. Директорът Георги Стоилов е категоричен, че всеки, поставен от общината знак е на нормативно определеното място, но след това се констатират случаи, когато някой просто го е „счупил и леко преместил”.  По думите му, освен увредените при пътнотранспортни произшествия в града се извършват десетки посегателства върху пътните знаци – откраднати, надраскани, задраскани, облепени и доста други, които и най-богатата фантазия трудно може да си представи.

За увреждане на елементите на пътната инфраструктура е предвидена глоба, но тя се налага от компетентните институции. От „Организация и контрол на транспорта” са сезирали Общинска полиция, „Общинска охрана” и Пловдивския общински инспекторат да засилят контрола и възпрат посегателствата върху пътните знаци, защото те са много важни за безопасността на всички участници в движението.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина