Един за храна, друг за лекарства: Шофьори блокират движението на голям булевард в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1273
Един за храна, друг за лекарства: Шофьори блокират движението на голям булевард в Пловдив

Шофьори масово паркират на улици и булеварди в пълно нарушение на правилата. Най-често нахалниците заемат десните ленти на пътните платна, като по този начин предизвикват задръствания или просто изнервят останалите на шосето.

Такава е ситуацията на булевард „България”. Всеки ден дясната лента за движение, в отсечката между улица „Победа” и булевард „Васил Априлов”, се превръща в паркинг. Такъв обаче съществува, но поради липса на свободни клетки, водачите пускат аварийните светлини, гасят двигателите и се запътват към желаните локации.

Кой към магазините за цигари и алкохол, кой към обекта за продажба на моторни масла, кой към най-евтината аптека в квартала, кой ресторанта за бързо хранене. Всички към своите задачи и всички в разрез със ЗДвП.

Пътното платно на булевард „България“ се състои от три ленти за движение, като се обособява и четвърта непосредствено преди светофара с кръстовището с бул. „Васил Априлов”. Дясната лента обаче не може да се нарече активна за движение. Причината – неправилно паркираните коли. За това сигнализираха жители в квартала до редакцията на TrafficNews.bg.

Нарушителите създават изключително неудобство сред останалите участници в движението в следобедните часове, когато обикновено всички ленти са заето с коли.

„При потегляне от светофара с улица „Победа” започва едно навиране от лента в лента, защото някой в последния момент решава да пусне аварийните светлини и да спре. Особено пред аптеката е ад. Там ако може и на два реда ще спрат, един върху друг дори, само и само да влязат в обекта.  Случва се да се чака в средна лента 10-15 минути, заради нахалниците,  за да се завие надясно”, пише наш читател.

Посетители на заведение за бързо хранене също предпочитат пътното платно за спиране, вместо да влязат в уличките и да си потърсят паркомясто. Заради тях автобусите трябва да маневрират от две ленти в трета, за да стигнат до спирката близко до ресторанта.

Читатели на TrafficNews разказаха, че почти всеки ден патрулни коли на Трето районно или такива от Пътна полиция биват сезирани от граждани. Униформени наред пишат глоби на нарушителите, но явно санкциите не плашат нахалниците.

„Всеки ден полицаите са или пред аптеката или на спирката и глобяват наред. Тръгват и само за секунди някой пак е превзел лентата. Запушват се коли на живущи, редовно паркирани на обособеното за това място. Хората не могат да излязат. То са клаксони и разправии, създава се шум и напрежение“, допълват нашите читатели.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина