Драскачи отново нашариха Сахат тепе, не простиха дори на дърветата

Автор: Plovdiv Now 3952
Драскачи отново нашариха Сахат тепе, не простиха дори на дърветата

Драскачи отново са нападнали подножието на Сахат тепе! Този път с нов, още по-нагъл размах, вандалите прескочиха границата. Освен добре познатото ни разрушаване на скалната повърхност на природната забележителност и инфраструктурата около тепето, откриваме и дърветата напръскани с цветен спрей.

По парапета, многократно почистван от собственици на обекти в близост, както и от Общината, са цъфнали нови надписи. Разбира се, отново цинични и не особено остроумни.

Натъкваме се на недоброжелателните пожелания към Ясен от 5 г клас. Информация за това кой извършва определен вид сексуални услуги срещу заплащане, както и предвидливо оставен номер, чрез който можем да се свържем с него. И, естествено, обилна порция императивни подкани какво да ядем.

Макар многократните ни опити да разберем какво скрито послание има зад цветния шифър по дърветата – оставаме в информационно затъмнение! Кристално ясно обаче е едно – каквото и да е държал да сподели с обществото въпросния драскач, е избрал грешно място за това.

В ситуацията има още нещо грешно – политиката на Община Пловдив за справяне с вандалския произвол в подножието на Сахат тепе. По темата TrafficNews е разказал много, без това да води до особен резултат.

За пореден път призоваваме властите да направят подстъп към реализиране на добрите си намерения за изграждане на видеонаблюдение в района на подножието.

Тъй като е доказано – почистването на графитите не е мярка, която ще проработи. Напротив, то следва да бъде първа, а не единствена стъпка, към справяне с рецидивиращия проблем.

Не е за пренебрегване и факта, че в подножието на тепето има магазин, в който всеки може да си купи спрей. Срещу няколко лева печалба, се нанасят щети за хиляди левове, които се плащат от пловдивчани. 

ГАЛЕРИЯ:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина