Деца прерязаха лентата на новата площадка в пловдивско училище

Автор: Plovdiv Now 7828
Деца прерязаха лентата на новата площадка в пловдивско училище

Автор: Соня Желязкова

Малките Калоян и Иван прерязаха лентата на новата спортна площадка на основно училище „Д-р Петър Берон“ в Пловдив. Възпитаниците на школото не скриха радостта си от свежия облик на спортната база, която разполага с условия за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт и хокей на трева. Скоро след освещаването ѝ десетки от възпитаниците се впуснаха в съвместни игра, предаде trafficnews.bg.

Ремонтът на площадката се случи през неучебните месеци. Той бе реализиран по общинската подпрограма за облагородяване на дворните пространства в училищата, която в рамките на 3 години има 38 готови проекта.

„Изключително успешно се развива програмата. Имаме значителен брой обновени дворни пространства, спортни площадки, открити класни стаи. Вече обсъждаме вариант, в който да разширим програмата за следващата година. Планираме това да се случи с осигуряване на достъпна среда за деца със специфични двигателни потребности“, заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, който присъстваше на събитието.

В този случай стойността на площадката на ОУ „Петър Берон“ е коствала 47 973 лв., като финансирането от страна на общината е 36 153 лв. Стоянов допълни, че училищата могат да кандидатстват на конкурентен принцип за финансиране до 40 000лв. и до 80% финансиране от общината за всеки проект. Така например ако един проект струва 50 000лв, училището кандидатства осигурявайки 10 000лв. от сумата.

По-рано тази година общината спечели и допълнителни четири проекта по програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища на Министерство на образованието и науката. Така с нова спортна инфраструктура ще се сдобият езиковите гимназии „Иван Вазов“ и „Пловдив“, както и СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Основен ремонт ще бъде извършен и на площадката за спорт в двора на Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина