Дърво всеки момент ще падне върху домове и автомобили в Пловдив, хората подават сигнали от 4 години

Автор: Деница Лещева 5479
Дърво всеки момент ще падне върху домове и автомобили в Пловдив, хората подават сигнали от 4 години

Опасно дърво заплашва да падне върху автомобили и минувачи на улица "Лозенград" в Пловдив, сигнализират наши читатели. Местни жители забелязали, че то е започнало да се разцепва, още преди четири години. Те подали жалба в Общината, откъдето се ангажирали да предприемат действия. До ден днешен обаче дървото продължава да създава опасност за минувачите, споделят живущите в района. 

"Намира се точно до улицата, на метри от домове и гаражи. Под него има паркирани автомобили, преминават и майки с колички", разказа пред наш репортер местен жител. По думите му, цепнатината, която преминава през дънера на дървото, става все по-голяма. Мъжът разказва, че преди около месец отново е посетил градската администрация. Оттам му казали, че екип ще дойде на място, за да отстрани дървото, но това така и не се случило.

Свързахме се с ОП "Градини и паркове", откъдето обясниха, че въпросното дърво не е включено в графика на предприятието, който ежеседмично се съставя от районното кметство. Служител на предприятието обаче е предприел незабавна проверка на място.

"Дървото наистина е проблемно, защото там има хралупа", обясниха от общинското предприятие. Оттам допълват, че няма непосредствена опасност за хората, но все пак валежите през последните дни могат да окажат своето влияние.

В крайна сметка, в следствие на подадения сигнал, служителите на ОП "Градини и паркове" изпратиха екип на място, който да подреже опасното растение.

Припомняме, че тази сутрин друго дърво се стовари върху автомобил в Пловдив. Инцидентът стана посред нощ на улица "Лев Толстой", в непосредствена близост до местно школо. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина